U bevindt zich hier: Startpagina » Ouders » Foto op doek

Foto op doek

Interstudio levert hoogwaardige afdrukken op canvas (schildersdoek), gespannen op een speciaal houten frame.

Het canvasdoek
Om de levendige en natuurlijke uitstraling van een schilderij te krijgen bedrukt Interstudio jouw afbeelding op hoogwaardig canvas, dat is samengesteld uit geweven katoen. Katoen heeft een regelmatige structuur, waardoor jouw foto egaal op het canvas wordt afgedrukt. Daarnaast kent het katoen een fijnmazige structuur, waardoor details in foto's goed zichtbaar zijn.

De inkt
Om de kwaliteit van ons produkt te optimaliseren bedrukken wij uw afbeelding uitsluitend met UV-bestendige inkten. Bij gewone inkt kan het doek namelijk snel verbleken onder invloed van UV-licht, bijvoorbeeld door zonlicht.
Blijf echter altijd alert op direct zon- of kunstlicht op jouw kunstwerk; elk produkt verkleurt, vaak pas na tientallen jaren, onder invloed van zon- of kunstlicht. Voor jarenlang plezier van uw schilderij, adviseren wij dan ook geen direct zon- of kunstlicht op jouw kunstwerk te plaatsen.
In tegenstelling tot andere aanbieders, print Interstudio uw schilderij niet alleen op basis van fullcolour, maar gebruiken we nog vier extra kleuren. De kleuren van jouw schilderij zijn hierdoor meer verzadigd (voller van kleur) en bijvoorbeeld de kleur van gezichten en luchten wordt hierdoor natuurgetrouwer.
De inkt wordt met zeer kleine inktdruppels op het canvasdoek aangebracht, waardoor je foto zeer gedetailleerd en egaal wordt afgedrukt. Foto's die grote kleurvlakken bevatten of waarin ruis (puntjes) te zien is, kunnen door deze techniek ook goed worden afgedrukt. Onze zwart-wit afdrukken zijn vervaardigd uit zuiver zwart en onstaan niet door het mengen van kleuren (met een mogelijke kleurzweem tot gevolg). Er wordt bij Interstudio uitsluitend gewerkt met originele inkten die horen bij de machine. Dit verlengt de duur van de kleurechtheid aanmerkelijk. Vanuit de fabrikant van de inkten wordt zelfs al een kleurechtheid gegeven van 75 jaar.

Het houten frame
Jouw gedrukte afbeelding wordt opgespannen op een houten verstelbaar frame, het zogenaamde spieraam. Dit spieraam bestaat uit speciaal voor dit doeleinde geschikt en bewerkt hout, waardoor het kromtrekken van het hout en het verlies van spankracht niet meer mogelijk is (bij gebruik onder normale omstandigheden), zelfs bij grotere formaten. Jouw doek blijft dus mooi opgespannen en het verlengt de levensduur van het schilderij.
Om grotere doeken extra stevigheid te geven worden ze op een breder frame gespannen en voorzien van een tussenlat of een zogenaamde kruis. Doeken vanaf 100 cm aan de lange zijde worden standaard voorzien van een tussenlat. Doeken vanaf 100 cm aan de korte zijde worden standaard voorzien van een kruis. Een tweetal voorbeelden:

1. een doek met een formaat van 30 x 100 cm wordt voorzien van een tussenlat
2. een doek met een formaat van 100 x 100 cm wordt voorzien van een kruis.
Op verzoek kunnen ook kleinere formaten worden voorzien van een tussenlat of kruis tegen een meerprijs.
Het frame is in de hoeken afgewerkt met zogenaamde spiezen. Mocht na verloop van tijd het doek minder strak komen te staan, dan is het mogelijk om via de spiezen het doek opnieuw op spanning tebrengen.
Hout is net als het doek een natuurprodukt en blijft altijd werken". Om dit tot een minimum te beperken adviseren wij je jouw schilderij in een ruimte op te hangen waar de temperatuur en luchtvochtigheid zo constant mogelijk blijft.
Aan de voorzijde van het frame is een verhoging aangebracht, waardoor het frame niet zichtbaar is door het doek.

Bevestiging
Het canvasdoek wordt aan de achterzijde op het houten frame vastgeniet.

Schilderij ophangsetje
Met een schilderijophangsetje kun je je schilderij direct bevestigen aan de muur. Dit setje bestaat uit twee beugeltjes voorzien van elk twee schroefjes en een staaldraad. Het setje kan los geleverd worden (à € 1,50) waarna je het zelf eenvoudig kunt monteren. Het ophangsetje kan ook voor je worden gemonteerd op je schilderij (à € 5,00).

Reiniging
Je kunt jouw schilderij schoonmaken met een zachte droge doek. Gebruik liever geen schoonmaak- of oplosmiddelen, omdat dit het doek onherstelbaar kan beschadigen. Vermijd ook contact met water en vocht, vanwege het risico op krimpen.

Garantie
Interstudio geeft 2 jaar garantie op de verkleuring van het bedrukte canvasdoek, mits je je schilderij niet aan extreme omgevingsfactoren hebt blootgesteld.